2011. március. 15.
001

Néhány felmerült kérdésre válaszolva:

 A Szent Benedek Pincészet terméskorlátozással termeli a szőlőt, ami azt jelenti, hogy nem 130 mázsa, hanem 30 mázsa szőlőt termelünk 1 hektáron, valamennyi ásványi anyag, ami a 130 mázsában eloszlana, a 30 mázsában koncentrálódik. Nálunk a minőség és nem a mennyiség a fontos.
Ezért a borok más minőségűek, mint pld. a T...ban árult olcsó borok. (Ezt természetesen nem azért hangsúlyozzuk, mert "lenézzük" azokat akik ott vásárolnak bort.)

 

A Kupon Világ hírlevelében elírás történt. A bor származási helye és a Szent Benedek Pincészet székhelye: Tállya (Tokaj-hegyalja)

 

Az aszú bor ára a Szent Benedek Pincészetnél valóban 9.900 Ft, ennyiért Tállyán lehet megvásárolni, illetve Interneten rendelve min. 3 palackot szállítunk (+ postaktg). A Kupon Világ ár budapesti bolti ár, ebből jön le a kedvezmény.

 

Bővebb információk a Szent Benedek Pincészet Facebook oldalán! 

 

Köszönjük azoknak, akik megvásárolták a 2003. évi 6 puttonyos Tokaji Aszúnkat, az átvétele a Monarchia Borok Bp. V. Haris köz 2. alatti üzletében, bővebb információ a Kupon Világ weboldalán, vagy a +36 30 394 5249 telefonon.

Biztos, hogy nem fognak csalódni a borban és a Szent Benedek Pincészetben.
Kedves egészségükre!

Weboldalunk hamarosan megújul. Munkánkat segíti, ha kitölti kérdőívünket és feliratkozik a hírlevelünkre.

Szép tavaszi ünnepet kívánunk! 

2011. március. 14.
001

 

A Szent Benedek Pincészet, a Kupon Világ és a Monarchia Borok közös akciója alkalmával lehetősége van jelentős árkedvezménnyel megvásárolni 6 puttonyos Tokaji Aszúnkat!

Látogasson el a Kupon Világ weboldalára a részletekért.

A tokaji aszúról részletesen olvashat a

Szent Benedek Pincészet Facebook oldalán.

A tokaji bor erőnlét fenntartó hatású!

2011. március. 04.
001

 

A Remete borunkat egy kedves ismerősünk egyszerűen "csajos" bornak nevezte. De elárulom, hogy ez a "pasik" kedvence is!

A bor alacsony alkoholtartalommal (10.3 %) készült furmint - hárslevelű házasítás, cukor tartalma 71.2 g/l (2006)

De mit mond a szakember - Bányai Gábor Botond borszakíró

„Tiszta, fiatalos, lendületes, elsődleges gyümölcsaromákat, valamint pici fát tartalmazó illatkép. Szájban is ez a lendület fut tovább, egyensúlya jó…Jól iható, kedves édesbor, étkezéshez kiváló.” (BGB Borigo 2008. február) 1.800 Ft/palack(Remete 2006)

A tokaji bor erőnlét fenntartó hatású!

Rendelni a Boraink menüben lehet, de jövő hétvégén a VinCE2011-en Remete találkozó!

2011. február. 03.
001

Szereted a finom fehér borokat?

Van egy ajánlatunk: Mivel Furmint Február van, arra gondoltunk, hogy ezt, a szinte kizárólag hazánkban termesztett fehérszőlőfajtából készült borokat meg kell ismernie mindenkinek.

Ha szeretnéd megkóstolni ezt a jellegzetes finom illatú és kellemes ízű fehér bort, akkor nincs más dolgod, mint egy képet feltölteni a Facebook oldalunkra.

A kép vagy képek témája természetesen a borok körül kell forogjon. Fehér, vörös, pohárban vagy a fehér szőnyegen? Teljesen mindegy :) Légy kreatív!

Mivel nem mi szeretnénk eldönteni, hogy melyik képek a legjobbak, ezért a Facebook felhasználókra bízzuk: A legtöbb “tetsziket” kapó kép feltöltője gazdagabb lesz egy üveg intenzív virágos illatú fehér borral, amely a Szent Benedek Pincészet VinAgora2010 ezüstérmes bora.


2011. január. 27.
001

A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek.

Ha nem készül bálba, a tokaji borral otthon is ünnepelhet, Ön is ihatja a „királyok borát" ami már nem csak az aszú, hanem száraz, félszáraz, félédes és édes bor is lehet Tokajból. 

A tokaji bor erőnlét fenntartó hatású!

Weboldalunk hamarosan megújul! Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsők között értesüljön róla! Új oldalunkon lehetősége lesz 1 palack rendelésére is.

Borban legyőztük a világot
Tizenegy párosításból nyolcban magyar borok győzték le a világ legnevesebb termelőitől válogatott tételeket a VinCE Budapest 2012 borrendezvényre meghirdetett vakkóstoláson, amelynek nemzetközi bíráló bizottságában Steven Spurrier, a legendás 1976-os Paris Wine Tasting szervezője is részt vett.
Borjour Magnum
A rendezvényen a Szent Benedek Pincészet borai nagy sikert arattak. Köszönjük vendégeinknek a részvételt és a jó hangulatot!
Borjour bormagazin - rádió műsor
A Borjour bormagazin rádió műsor vendége volt Dr. Farkas Géza.
Borjour Klasszik - győzelem!
A január 13-i Borjour Klasszik borbemutatón a Szent Benedek Pincészet lett az est pincészete, és a Szent Tamás Furmint 2008. borunk a legjobb bor! Köszönjük mindenkinek, aki ránk szavazott!