2012. december. 18.
001

Sokan, sokszor idézik a 22-es csapdája kifejezést, bár kevesen tudják, hogy mit is takar. Joseph Heller 22-es csapdája című háborús regénye a kifejezés forrása, amelyben a kiábrándult amerikai katonák vágynak a békére, de legfőképpen leszerelni és hazamenni szeretnének. Aki például elmebajjal küzd, az leszerelhet, ha azonban elmebajra hivatkozva a leszerelését kéri, akkor a biztonságára gondol, ilyen módon épelméjűségéről tesz tanúbizonyságot, vagyis nem őrült, vagyis nem szerelhet le… Nos, ez a 22-es szabály, illetve a regényben még máshogy is előkerül, de mindenképp az eszement bürokrácia elleni reménytelen harc szinonímája.

December 21-én sokkal kellemesebben eshetünk csapdába, 22 borvidék egy-egy pincészete kóstoltatja ugyanis borait Budapesten, az V. kerületben. A jegy 5500 Ft, amely tartalmazza a korlátlan kóstolási mennyiséget valamennyi borból, az ásványvizet és a kóstolófalatkákat.

Helyszín: Falk1 Rendezvényközpont, EDUTUS HÁZ ( 1055 Budapest, Falk Miksa utca 1.)

Borban legyőztük a világot
Tizenegy párosításból nyolcban magyar borok győzték le a világ legnevesebb termelőitől válogatott tételeket a VinCE Budapest 2012 borrendezvényre meghirdetett vakkóstoláson, amelynek nemzetközi bíráló bizottságában Steven Spurrier, a legendás 1976-os Paris Wine Tasting szervezője is részt vett.
Borjour Magnum
A rendezvényen a Szent Benedek Pincészet borai nagy sikert arattak. Köszönjük vendégeinknek a részvételt és a jó hangulatot!
Borjour bormagazin - rádió műsor
A Borjour bormagazin rádió műsor vendége volt Dr. Farkas Géza.
Borjour Klasszik - győzelem!
A január 13-i Borjour Klasszik borbemutatón a Szent Benedek Pincészet lett az est pincészete, és a Szent Tamás Furmint 2008. borunk a legjobb bor! Köszönjük mindenkinek, aki ránk szavazott!